Lessen

Bij Body & Mind Gym geloven we in een benadering van welzijn die zowel lichaam als geest omvat. Ons uitgebreide aanbod aan lessen is ontworpen om u te helpen uw fysieke en mentale kracht te vinden en te ontwikkelen. Of u nu de verfrissende uitdaging van Koud Water Training zoekt, de diepte van uw ademhaling wilt verkennen met onze Ademsessies, of de intensiteit van boksen en kickboksen wilt ervaren, wij hebben dit voor u. Onze lessen zijn geschikt voor alle leeftijden en vaardigheidsniveaus, van kinderen tot volwassenen, en bieden een veilige, ondersteunende omgeving om nieuwe vaardigheden te leren en persoonlijke groei te bevorderen. Bovendien bieden we gespecialiseerde Personal Training-sessies aan voor diegenen die een meer gepersonaliseerde benadering wensen.

“Verminder stress en vergroot je mentale veerkracht”

Schrijf je nu in voor onze lessen!

Kickboksen

Kickboksen is een intensieve en uitdagende vorm van training die je helpt om je uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit, coördinatie en snelheid te verbeteren. Daarnaast is kickboksen een geweldige manier om je stress te verminderen en je mentale veerkracht te vergroten. Het vergt focus en discipline om de technieken onder de knie te krijgen en om jezelf te blijven uitdagen om te groeien in deze mooie sport.

Kickboksen is een zeer technische sport waarbij je verschillende bewegingen en combinaties van bewegingen toepast. Het is daarom belangrijk om kickboksen op een veilige en verantwoorde manier te leren onder begeleiding van een deskundige trainer. Als je eenmaal de basisvaardigheden van het kickboksen onder de knie hebt, zul je merken dat je nooit uitgekeken raakt op deze sport en altijd nieuwe uitdagingen en doelen hebt om naar te streven.


Een kickboksles biedt een complete workout die zowel cardiovasculaire als spierversterkende voordelen biedt. Het verbetert de fysieke conditie, kracht, flexibiliteit en coördinatie. Daarnaast draagt het bij aan het ontwikkelen van zelfvertrouwen, discipline en doorzettingsvermogen. Bovendien kan kickboksen als uitlaatklep dienen voor stress en het verbeteren van mentale focus en welzijn. (Sparren bij kickboksen is een essentieel onderdeel waarbij leerlingen hun technieken in de praktijk brengen tegen een partner, wat helpt bij het verbeteren van timing en reactievermogen. Het is toegankelijk voor elk niveau, aangepast aan de vaardigheden en comfortniveaus van de deelnemers, en biedt een gecontroleerde en veilige omgeving om te groeien als kickbokser.)


Wij geven Kickbokslessen vanaf 6 jaar tot ……

Kickboksen biedt kinderen een leuke en uitdagende manier om zichzelf te ontwikkelen, spelenderwijs leren ze kickbokstechnieken en werken ze aan hun mentale weerbaarheid en zelfvertrouwen. Dit heeft een positieve invloed op hun persoonlijke groei en kan ook helpen bij agressiebeheersing en het krijgen van respect.
Onze trainingen worden geleid door deskundige trainers en vinden plaats in een veilige omgeving, waar plezier net zo belangrijk is als het aanleren van technieken. Als je op zoek bent naar een sport waarin je kunt groeien, zelfvertrouwen kunt opbouwen en plezier kunt hebben, dan is kickboksen iets voor jou!

Bekijk lesrooster

Kickboksen Jeugd

Kickboksen voor jeugd van 8-15 jaar biedt een breed scala aan voordelen. Het helpt bij het ontwikkelen van discipline, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Daarnaast verbetert het de fysieke conditie, kracht, flexibiliteit en coördinatie. Kickboksen leert ook belangrijke vaardigheden zoals zelfverdediging en respect voor anderen, en biedt een gezonde uitlaatklep voor stress en emoties. Bovendien kan het bijdragen aan het verbeteren van concentratie en focus, wat gunstig is voor schoolprestaties en algeheel welzijn.

Bekijk lesrooster

Kickboksen Kabouters

Kickboksen voor kinderen van 5-8 jaar biedt vele voordelen. Het ontwikkelt discipline, zelfvertrouwen en respect, verbetert motorische vaardigheden en coördinatie, en biedt een gezonde uitlaatklep voor energie en stress. Bovendien leren kinderen belangrijke sociale vaardigheden zoals samenwerking en het omgaan met winnen en verliezen.

Bekijk Lesrooster

Ladies Only Kickboksen

Ben je altijd op zoek geweest naar een sport die zowel je lichaam als je geest uitdaagt? Wil je werken aan je fitheid, zelfvertrouwen en mentale kracht, maar vind je het lastig om die eerste stap te zetten? Dan is Ladies Only Kickboksen bij Body and Mind Gym misschien wel iets voor jou!

Wat is Ladies Only Kickboksen?
Ladies Only Kickboksen is speciaal ontworpen voor vrouwen van alle leeftijden, condities en ervaringsniveaus. Of je nu een beginner bent of al wat ervaring hebt, onze lessen bieden een veilige en ondersteunende omgeving waarin je kunt groeien en jezelf kunt uitdagen. Tijdens de lessen zijn er geen mannen aanwezig in de dojo, zodat je je volledig kunt focussen en op je gemak kunt voelen.

Voordelen van Ladies Only Kickboksen
Fysieke Fitheid: Kickboksen is een geweldige manier om je hele lichaam te trainen. Het verbetert je uithoudingsvermogen, kracht en flexibiliteit.
Mentale Kracht: Naast de fysieke voordelen helpt kickboksen je ook om mentaal sterker te worden. Je leert om je te focussen, door te zetten en jezelf mentaal uit te dagen.
Zelfvertrouwen: Door te werken aan je fysieke en mentale kracht, zul je merken dat je zelfvertrouwen een enorme boost krijgt.
Stressvermindering: Kickboksen is een perfecte uitlaatklep voor stress. Het helpt je om spanning los te laten en je hoofd leeg te maken.
Gezelligheid en Ondersteuning: Onze lessen zijn niet alleen effectief, maar ook leuk en sociaal. Je traint samen met andere vrouwen en ondersteunt elkaar in het proces.

Gratis Proefles
Ben je benieuwd of Ladies Only Kickboksen iets voor jou is? Kom dan een gratis proefles doen en ervaar het zelf! Het is de perfecte manier om te ontdekken of deze sport bij jou past zonder enige verplichting.

Voor Alle Leeftijden en Condities
Onze Ladies Only Kickbokslessen zijn toegankelijk voor iedereen, ongeacht je leeftijd, conditie of ervaring. Of je nu een beginner bent of een gevorderde sporter, je zult je thuis voelen in onze lessen.

Lesopbouw
Elke kickboksles bij Body and Mind Gym bestaat uit drie belangrijke onderdelen:
Warming-up: We beginnen de les met een uitgebreide warming-up om je spieren op te warmen en je lichaam voor te bereiden op de training. Dit omvat dynamische stretches en lichte cardio-oefeningen.
Combinaties, Techniek en Zaktraining: Tijdens dit deel van de les focussen we op het aanleren en verfijnen van kickbokstechnieken en combinaties. Je leert hoe je verschillende stoten en trappen effectief kunt combineren. Daarna passen we deze technieken toe in zaktraining, waarbij je kracht en precisie kunt verbeteren door te trainen op zware bokszakken. Deze sessies helpen je niet alleen om je techniek te verfijnen, maar ook om je uithoudingsvermogen en kracht te vergroten.
Body Scan: Aan het einde van de les sluiten we af met een body scan. Dit is een ontspanningsoefening waarbij je in een rustige omgeving bewust je lichaam doorloopt en eventuele spanning loslaat. Het helpt je om fysiek en mentaal weer tot rust te komen.

Schrijf je vandaag nog in voor een gratis proefles en ontdek hoe kickboksen je kan helpen om zowel fysiek als mentaal sterker te worden! Klaar om de uitdaging aan te gaan? Wij verwelkomen je graag bij Body and Mind Gym!

Bekijk lesrooster

Boksen 

Bij Body & Mind Gym leer je boksen op een uitdagende, maar toegankelijke manier. Of je nu een beginner bent die net begint met boksen, of een ervaren vechter die zijn techniek wil verfijnen, onze trainingen bieden voor ieder wat wils.

Wat kun je verwachten?

Techniektraining: Leer de basis van stoten, voetenwerk en verdediging onder deskundige begeleiding van Willy Kyakonye, meervoudig bokskampioen en momenteel de nummer 1 zwaargewicht in Nederland.

Conditie en kracht: Verhoog je uithoudingsvermogen en kracht met intensieve workouts.

Sparren: Pas je technieken toe in gecontroleerde sparringssessies en verbeter je timing, coördinatie en reactievermogen.

Mentale focus: Versterk je discipline, zelfvertrouwen en mentale weerbaarheid.

Bij Body & Mind Gym geloven we dat boksen niet alleen een sport is, maar een levensstijl die je sterker maakt, zowel fysiek als mentaal. Sluit je bij ons aan en ontdek de kracht van boksen!

Bekijk lesrooster

Techniek & Sparren

Bij Body & Mind Gym draait het om jouw groei en ontwikkeling. Tijdens onze Techniek & Sparren-sessies leer je niet alleen de fijne kneepjes van verschillende vechtsporttechnieken, maar krijg je ook de kans om ze in een veilige omgeving toe te passen.

Wat kun je verwachten?
Techniektraining: Verbeter je vaardigheden met gerichte oefeningen en deskundige begeleiding.

Sparren: Pas je technieken toe in realistische situaties en verbeter je timing, afstand en reactievermogen.

Of je nu beginner of gevorderd bent, onze sessies zijn perfect om je zelfvertrouwen, conditie en vechtvaardigheden te vergroten.

Bekijk lesrooster

Zaktraining

Zaktraining biedt een effectieve methode om aan je conditie te werken en een fit lichaam op te bouwen. Deze training, gebaseerd op kickbokstechnieken zonder fysiek contact, is ideaal voor het verbranden van vet en het opbouwen van spieren. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden, stelt zaktraining individuen in staat om op hun eigen tempo en intensiteit te trainen. Door verschillende stoot- en trapcombinaties worden alle belangrijke spiergroepen aangesproken, waardoor zaktraining toegankelijk is voor iedereen en een aanrader voor zowel kickboksers als fitnessliefhebbers.

Bekijk lesrooster

Ontdek bij de Body and Mind Gym de perfecte balans tussen fysieke fitheid en mentale gezondheid.

Ademsessies

Bij Body & Mind Gym geloven we dat een gezonde geest en lichaam hand in hand gaan. Ontdek de kracht van ademwerk en transformeer je leven op een manier die je misschien nooit voor mogelijk hebt gehouden.

Wat is ademwerk?
Ademwerk is veel meer dan alleen maar in- en uitademen. Het is een diepgaande techniek die de kracht van je ademhaling benut om je fysieke, mentale en emotionele welzijn te verbeteren. Bij Body & Mind Gym bieden we ademsessies zowel individueel als in groepsverband aan, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw behoeften past. Tijdens individuele sessies staat jouw proces centraal, waarbij we ons volledig richten op het behalen van het optimale resultaat voor jouw reis. In groepssessies creëren we een krachtig energetisch veld, waarin de energie van de groep elkaar versterkt en ondersteunt.

Voordelen van ademwerk
Ademwerk biedt tal van voordelen voor je algehele gezondheid en welzijn. Enkele van de vele voordelen die je kunt ervaren door deel te nemen aan onze ademwerksessies zijn:

1. Stressverlichting: Leer hoe je je ademhaling kunt gebruiken om stress en spanning in je lichaam te verminderen. Door bewust te ademen, kalmeer je je geest en creëer je innerlijke rust.
2. Verbeterde mentale helderheid: Door diep adem te halen, verhoog je de zuurstoftoevoer naar je hersenen, wat resulteert in een scherper denkvermogen en verbeterde concentratie.
3. Emotionele balans: Ademwerk helpt je om emotionele blokkades los te laten en in contact te komen met je diepste gevoelens. Dit kan leiden tot een groter gevoel van innerlijke vrede en tevredenheid.
4. Verhoogde energie: Door bewust te ademen, stimuleer je de circulatie van energie door je lichaam, waardoor je vitaliteit en veerkracht toenemen.
5. Verbeterde slaapkwaliteit: Leer ademhalingstechnieken die je kunnen helpen om beter te slapen door je lichaam te ontspannen en je geest tot rust te brengen.

De opbouw van een ademsessie
Een ademsessie is opgebouwd uit twee fasen: een actieve fase en een ontspannen fase. Voordat de ademsessie begint, krijg je een gedegen uitleg van de ademhalingstechnieken en is er ruimte voor eventuele vragen om onduidelijkheden weg te nemen. In de actieve fase wordt geblokkeerde energie naar de oppervlakte gebracht, zodat deze in de ontspannen fase losgelaten kan worden. Na afloop van een sessie ervaren deelnemers vaak een gevoel van opluchting, verlichting en bevrijding. Een ademsessie duurt over het algemeen 1 tot 2 uur.

Praktische tips voor een ademsessie
Voor het beste comfort raden we aan om tijdens de sessie comfortabele kleding te dragen zonder ritsen of knopen. Neem ook een handdoek of badlaken mee en eet niet te veel voorafgaand aan de sessie. Zo kun je optimaal genieten van jouw ademreis naar innerlijke rust en welzijn.

Geschiktheid van ademsessies
Ademsessies zijn mogelijk niet geschikt voor de volgende personen:

Personen met een psychische aandoening, zoals epilepsie, schizofrenie of psychose.
1. Personen die onder medische behandeling staan voor aandoeningen zoals hartklachten, glaucoom of hersenbloedingen.
2. Personen die onder invloed zijn van verdovende middelen, zoals drugs en/of alcohol.
3. Voorafgaand aan of tijdens activiteiten en in omgevingen waar flauwvallen of duizeligheid gevaarlijk kan zijn, wordt het afgeraden om ademhalingstechnieken toe te passen. We raden aan om bij twijfel altijd eerst advies in te winnen bij een medisch professional voordat je deelneemt aan een ademsessie. Veiligheid staat voorop bij Body & Mind Gym.

Conclusie
Bij Body & Mind Gym bieden we deskundige begeleiding en ondersteuning om je te helpen de kracht van ademwerk te ontdekken en te integreren in je dagelijkse leven. Of je nu op zoek bent naar stressverlichting, meer mentale helderheid of gewoon een diepere verbinding met jezelf, onze ademwerksessies zijn ontworpen om aan jouw behoeften te voldoen.

Kom langs en ervaar zelf de transformatieve kracht van ademwerk bij Body & Mind Gym. Neem vandaag nog contact met ons op om je aan te melden voor een sessie en begin je reis naar een gezondere en gelukkigere jij.

Bekijk lesrooster
ijsbad

Koud water training

Bij Body & Mind Gym geloven we in de revitaliserende kracht van koudwatertraining. Deze unieke vorm van training biedt tal van voordelen voor zowel het fysieke als mentale welzijn.

Waarom kiezen voor koudwatertrainingen?
• Boost je immuunsysteem: Door blootstelling aan koud water stimuleer je je immuunsysteem, wat helpt bij het versterken van je algehele gezondheid.
• Verhoog je energie: Ervaar een directe energieboost die tevens je mentale helderheid verhoogt.
• Verminder stress: Koud water zorgt voor een kalmerende invloed op zowel lichaam als geest en helpt je stressniveau te verlagen.
• Versterk de band: Het samen aangaan van deze uitdaging versterkt de groepsdynamiek en creëert een sterk gevoel van saamhorigheid.
• Stimuleert neurotransmitters: Koudwatertraining bevordert de aanmaak van dopamine, endorfine en noradrenaline, wat bijdraagt aan een gevoel van welzijn en positiviteit.
• Goed tegen depressie: Deze training helpt bij het verminderen van depressieve klachten door het stimuleren van ‘feel good’ neurotransmitters.
• Helpt bij het herstel van blessures: Koud water kan het herstelproces van blessures versnellen door de verbetering van de bloedcirculatie en vermindering van ontstekingen.
• Versterk je mentaal welzijn: De training helpt je veerkracht en mentale weerbaarheid te vergroten.
• Effectief voor chronische klachten en auto-immuunziektes: Koudwatertraining kan symptomen van chronische en auto-immuunziektes verminderen, waardoor het welzijn aanzienlijk verbetert.

Voor wie zijn de trainingen geschikt?
• Iedereen: Die zijn gezondheid en welzijn op zowel fysiek als mentaal vlak wil verbeteren: Onze trainingen zijn toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het verhogen van hun algemene welzijn.
• Vriendengroepen: Beleef samen een unieke en verfrissende ervaring die jullie dichter bij elkaar brengt.
• Bedrijven: Stimuleer teambuilding en inspireer je medewerkers om hun mentale en fysieke grenzen te verleggen.
• Scholen: Laat studenten op een veilige en leuke manier kennismaken met de voordelen van koudwatertraining.

Neem contact met ons op!
Ontdek de kracht van koudwatertrainingen bij Body & Mind Gym! Of je nu met een vriendengroep, bedrijf of school wilt deelnemen, wij bieden programma’s op maat die perfect aansluiten op jullie behoeften. Neem gerust contact met ons op via de mail voor meer informatie over de mogelijkheden en tarieven.

Begin je reis naar vitaliteit en innerlijke kracht bij Body & Mind Gym!

Bekijk lesrooster

Ons aanbod van gezonde levensstijlprogramma’s omvat diverse trainingen en activiteiten die je ondersteunen op je weg naar welzijn

Fit & Vitaal 65+

Bent u 65+ en wilt u graag gezond en actief blijven? Bij Body & Mind Gym bieden wij een speciaal programma aan voor senioren die hun kracht, en belans willen verbeteren. Ontmoet nieuwe mensen en neem deel aan leuke groepslessen

Aanmelden!

Personal Training

Personal training is een effectieve manier om te werken aan een gezonder en fitter leven. Tijdens onze sessies ligt de focus op het aanleren van technieken, verbeteren van conditie en aanpassen van trainingen aan jouw behoeften en doelen. Samen werken we aan jouw welzijn, met aandacht voor herstel, rust en voeding. Investeer in jezelf en laat ons je begeleiden naar een gezondere levensstijl.

Maak een afspraak voor meer informatie
Body and Mind Gym PT
× Hoe kan ik je helpen?